spot_imgspot_img

YouTube Shorts gaat nog meer concurreren met TikTok

YouTube Shorts heeft recentelijk een nieuwe functie toegevoegd die het mogelijk maakt om muziek van clips in je video’s te gebruiken, waarmee het platform duidelijk reageert op TikTok’s muziekbeperkingen. Een opvallend detail is dat YouTube, in tegenstelling tot TikTok, de muziek van Universal Music Group toestaat.

YouTube

Wanneer je een muziekclip bekijkt in de YouTube-app, zie je nu een Remix-knop onder de video. Door hierop te tikken en voor ‘Geluid’ te kiezen, kun je de muziek uit de clip gebruiken in je eigen YouTube Short. Dit proces lijkt sterk op de manier waarop dit op TikTok gebeurt.

Video

Bovendien biedt YouTube de mogelijkheid om de clip in je video te integreren en jezelf via het Greenscreen-effect over de video heen te plaatsen. Met de recent toegevoegde Samenwerking-functie kun je zelfs een soort TikTok-duet maken, waarbij zowel jouw video als de originele clip beide in beeld zijn.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle muziekclips op YouTube deze functies ondersteunen, omdat artiesten en muzieklabels ervoor kunnen kiezen om de Remix-mogelijkheid te blokkeren.

TikTok

De timing van deze nieuwe functie is opvallend, gezien het feit dat TikTok recentelijk veel muziek heeft verwijderd, wat resulteerde in een groot aantal video’s zonder geluid. Universal Music Group heeft besloten om al haar muziek, waaronder die van populaire artiesten als Taylor Swift, Drake, Billie Eilish en Ariana Grande, terug te trekken van TikTok.

YouTube Shorts

Op YouTube hebben gebruikers nu de mogelijkheid om de muziek van deze artiesten te gebruiken als geluidsachtergrond voor hun eigen korte video’s, waardoor YouTube Shorts een aantrekkelijk alternatief wordt voor contentmakers die op zoek zijn naar muzikale vrijheid.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
4.5 °
0.6 °
91 %
2.5kmh
14 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °
spot_imgspot_img