spot_imgspot_img

Vodafone werkt aan verder verbeteren mobiele dekking langs spoor

Vodafone lanceert een ambitieus project om de mobiele dekking langs het spoor in Nederland te verbeteren. Met een focus op 69 verschillende trajecten verspreid over het land, wil het telecombedrijf de reiservaring van treinreizigers positief beïnvloeden.

Werken

Vodafone neemt verschillende maatregelen om de dekking langs het spoor te verbeteren. Dit omvat het bouwen van nieuwe zendmasten, het plaatsen van extra antennes op bestaande locaties, en verdere optimalisatie van het netwerk. Deze inspanningen zullen resulteren in een snellere en betrouwbaardere verbinding voor reizigers.

Het project richt zich niet alleen op drukke trajecten zoals Groningen-Zwolle en Amsterdam-Utrecht, maar ook op minder bezochte routes. Daarnaast wordt er speciale aandacht besteed aan spoortunnels, waaronder de Schipholspoortunnel, om de connectiviteit te verbeteren.

Samenwerking met ProRail

ProRail, als spoorbeheerder, ondersteunt dit initiatief om de reiservaring te verbeteren. G.J Laureijssen benadrukt het belang van mobiele connectiviteit voor reizigers en prijst de samenwerking met Vodafone. ProRail faciliteert onder andere de plaatsing van antennes op haar masten en werkt samen met telecomaanbieders om dekking in spoortunnels te realiseren.

Planning en partnerships

De planning van Vodafone wordt nauwlettend gevolgd en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder vergunningen en beschikbaarheid van locaties. Zodra een traject is afgerond, zal Vodafone dit bekendmaken aan het publiek.

André Beijen, Directeur Mobiele Netwerken bij VodafoneZiggo, benadrukt de toewijding van Vodafone aan de verbondenheid van haar klanten, waar ze zich ook bevinden. Dit initiatief draagt bij aan een naadloze online ervaring voor treinreizigers.

5G

Vodafone werkt samen met infrastructuurpartner Cellnex en ProRail om dit project tot een succes te maken. Cellnex, als eigenaar en exploitant van een groot deel van de mobiele opstelpunten in Nederland, speelt een cruciale rol in het realiseren van een verbeterd mobiel landschap, inclusief 5G.

Vodafone

Met dit project zet Vodafone een belangrijke stap om de reiservaring van treinreizigers te verbeteren door middel van verbeterde mobiele dekking langs het spoor. Door samen te werken met ProRail en Cellnex, wordt gestreefd naar een naadloze connectiviteit voor alle reizigers, waar ze zich ook bevinden.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
4.5 °
0.6 °
91 %
2.5kmh
14 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °
spot_imgspot_img