spot_imgspot_img

Automatisch uitschakelen van omvormer bij negatieve energieprijzen

Zonneplan kondigt een baanbrekende ontwikkeling aan voor klanten met dynamische energiecontracten. Het bedrijf introduceert Powerplay, een innovatieve tool die klanten in staat stelt om automatisch hun omvormers uit te schakelen wanneer er een energieoverschot is en de stroomprijs negatief wordt.

Wat is Powerplay?

Powerplay is een geavanceerd systeem dat in de Zonneplan-app geïntegreerd is. Het stelt klanten in staat om hun omvormers automatisch uit te schakelen op momenten dat de stroomprijs negatief is, waardoor ze geen negatieve prijs betalen voor teruglevering aan het net.

Hoe werkt het?

Het algoritme achter Powerplay bepaalt nauwkeurig wanneer de omvormer aan of uit moet staan. Klanten kunnen aangeven of ze een jaarlijks overschot hebben van minimaal 500 kWh, waardoor de tool de omvormer vaker kan uitschakelen om te voorkomen dat klanten aan het einde van het jaar energiebelasting moeten betalen over teruggeleverde stroom.

Flexibiliteit

Powerplay houdt rekening met verschillende scenario’s, zoals negatieve stroomprijzen tijdens de lente en zomer, en zelfs situaties waarin er geen stroomoverschot is door bijvoorbeeld bewolking. Het systeem biedt flexibiliteit en optimaliseert de energieopbrengst van zonnepanelen.

Thuisbatterijen en laadpalen

Naast omvormers kan Powerplay ook thuisbatterijen aansturen, specifiek de Nexus-accu’s van Zonneplan. Het bedrijf heeft plannen om later ook zijn eigen laadpalen te koppelen aan de tool. In de toekomst wil Zonneplan ook omvormers en andere producten van externe fabrikanten integreren.

Zonneplan

Met de introductie van Powerplay zet Zonneplan een grote stap in het optimaliseren van het gebruik van zonne-energie. Door slimme automatisering kunnen klanten profiteren van lagere kosten en een efficiënter energieverbruik, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere energietoekomst.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
4.5 °
0.6 °
91 %
2.5kmh
14 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °
spot_imgspot_img