spot_imgspot_img

Chatapp Telegram in Spanje tijdelijk geblokkeerd

Het hooggerechtshof in Spanje heeft besloten het gebruik van de populaire chatapp Telegram tijdelijk te verbieden. Deze maatregel komt nadat Spaanse mediabedrijven naar de rechter zijn gestapt. Zij beweerden dat Telegram het mogelijk maakt voor gebruikers om nieuws te uploaden zonder de vereiste toestemming.

Geblokkeerd tot onderzoek is afgerond

Een bron bij justitie in Spanje heeft bevestigd dat de app geblokkeerd zal blijven totdat het onderzoek naar de aanklacht is afgerond. Telecomproviders zijn belast met de uitvoering van deze blokkade. Op dit moment is niet duidelijk hoelang deze maatregel van kracht zal blijven. Zowel Telegram als het hooggerechtshof hebben nog niet gereageerd op het verzoek om commentaar.

Populaire chatapp onder Spanjaarden

Telegram staat bekend als een van de meest gebruikte berichtendiensten in Spanje, volgens de concurrentietoezichthouder CNMC. Bijna 19 procent van de Spaanse bevolking maakt gebruik van deze app. Ook in Nederland genieten veel mensen van de diensten van Telegram.

Inbreuk op auteursrechten

In het verleden heeft Telegram al eens kanalen geblokkeerd die illegaal boeken, kranten en tijdschriften verspreidden. Over het algemeen reageert Telegram zelden op sommaties vanwege dergelijke inbreuken.

Blokkade lijkt al ingegaan te zijn

Volgens de statistieken van Downdetector lijkt de blokkade van Telegram in Spanje inmiddels al van kracht te zijn. Gebruikers melden dat ze geen toegang meer hebben tot de app.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
9.5 °
6.1 °
85 %
3.9kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
9 °
za
9 °
zo
12 °
spot_imgspot_img