spot_imgspot_img

Talpa verkoopt Gids.tv en Weer.nl aan Kompas Publishing

Talpa Network heeft onlangs zijn online platform, Gids.tv en Weer.nl, van de hand gedaan, en deze zijn nu in handen van Kompas Publishing. Terwijl Gids.tv zich specialiseert in televisiegidsen, biedt Weer.nl zowel landelijke als lokale weersvoorspelling. Beide platforms genoten jarenlang populariteit en fungeerden als belangrijke bronnen voor weerberichten in diverse Nederlandse media, waaronder ‘Hart van Nederland’ en diverse radiostations.

Kompas Publishing

Kompas Publishing heeft deze overname aangegrepen als een strategische zet om haar portfolio verder uit te breiden. Televisie- en wegerelateerde content genieten al aanzienlijke populariteit op platforms zoals Startpagina.nl. Bovendien bieden televisiezender ONS en Fietsnetwerk mogelijkheden voor toekomstige integraties.

De medewerkers van Gids.tv zullen na de overname hun werkzaamheden voortzetten op het kantoor van Kompas Publishing in Haarlem, wat een soepele overgang garandeert.

Talpa Network

Voor Talpa Network blijft weersinformatie een belangrijk onderdeel van hun aanbod op radio en televisie. Echter, het behoud van een eigen merk en bijbehorende website wordt niet langer als noodzakelijk beschouwd.

Door deze strategische overname heeft Kompas Publishing zijn positie in de online mediawereld versterkt, terwijl Talpa Network zich kan blijven concentreren op zijn kernactiviteiten.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
4.5 °
0.6 °
91 %
2.5kmh
14 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °
spot_imgspot_img