spot_imgspot_img

Apple lanceert update voor startscherm met iOS 18

Apple staat op het punt om een aanzienlijke update uit te rollen voor het startscherm van iOS, wat een langverwachte verandering is voor gebruikers die meer aanpassingsmogelijkheden willen.

Stilstand in het startscherm

Sinds de lancering van het iOS-besturingssysteem is het startscherm nauwelijks gewijzigd. Met minimale aanpassingen, zoals nieuwe pictogrammen en de mogelijkheid om widgets toe te voegen, is het scherm in iOS 17 vrijwel identiek gebleven aan de oorspronkelijke versies. Dit gebrek aan aanpassingsmogelijkheden contrasteert sterk met het meer flexibele Android-besturingssysteem.

iOS 18 belooft verandering

Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman lijkt Apple met iOS 18 eindelijk (deels) tegemoet te komen aan de wens van veel gebruikers voor meer aanpassingsvrijheid.

Wat staat er te gebeuren?

Hoewel de details nog schaars zijn, wordt gespeculeerd dat iOS 18 gebruikers in staat zal stellen om apps op meer diverse locaties te plaatsen, mogelijk zelfs buiten de traditionele rasterindeling.

Ruimte voor vernieuwing

Er wordt gesuggereerd dat het startscherm van iOS 18 open ruimtes zal bevatten, waardoor een meer opgeruimd uiterlijk ontstaat. Dit zou gebruikers in staat stellen om hun belangrijkste apps gemakkelijker te organiseren, vergelijkbaar met de aanpak op Android.

De rol van AI

Met iOS 18 introduceert Apple ook AI-functies, waaronder integratie met het genAI-taalmodel. Deze AI zal niet alleen in Siri en andere apps verschijnen, maar mogelijk ook invloed hebben op het startscherm. Er wordt zelfs gesproken over een mogelijke AI-gestuurde chatbot, gevoed door systemen van partijen als Google, OpenAI en Anthropic.

Meer informatie op komst

Tijdens het jaarlijkse WWDC-ontwikkelaarsevenement in juni zal Apple naar verwachting meer details onthullen over iOS 18 en zijn AI-functies, waardoor gebruikers een beter inzicht krijgen in de toekomst van het iOS-ecosysteem.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
9.5 °
6.1 °
85 %
3.9kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
9 °
za
9 °
zo
12 °
spot_imgspot_img