spot_imgspot_img

Schiphol test autonome elektrische bussen voor werknemers

Schiphol, een van Europa’s drukste luchthavens, neemt de toekomst van transport serieus. Met een nieuwe proef met autonome elektrische bussen, zet de luchthaven een grote stap richting innovatief en duurzaam werknemersvervoer.

Schiphol

Deze proef introduceert twee zelfrijdende bussen van Ohmio, genaamd Lift-bussen. Uitgerust met geavanceerde gps-systemen en camera’s, bieden deze bussen een geautomatiseerde pendeldienst voor werknemers binnen het luchthaventerrein.

Veiligheid en efficiƫntie

Met sensoren die obstakels detecteren en automatisch stoppen, bieden de bussen een veilige rit voor passagiers. Bovendien staat er altijd een bestuurder paraat om indien nodig in te grijpen. Deze aanpak verhoogt niet alleen de veiligheid, maar zorgt ook voor een efficiƫnte doorstroming van werknemersvervoer op Schiphol.

Gebruikerservaring

Schiphol heeft gemeld dat 89 procent van de deelnemende werknemers bereid is om de dienst opnieuw te gebruiken. De werknemers ervaren de autonome elektrische bussen als veilig en positief, wat aangeeft dat dit innovatieve vervoersmiddel goed wordt ontvangen door het personeel van de luchthaven.

Elektrische bussen

De testperiode loopt tot eind april, maar Schiphol overweegt de mogelijkheid om deze innovatieve vervoersoplossing uit te breiden. De luchthaven streeft ernaar tegen 2050 een volledig autonome en emissievrije voertuigenvloot te hebben, wat aantoont dat deze test slechts een voorproefje is van een veelbelovende toekomst op het gebied van duurzame mobiliteit.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
12 ° C
12.8 °
11.1 °
76 %
3.7kmh
97 %
wo
12 °
do
16 °
vr
17 °
za
18 °
zo
18 °
spot_imgspot_img