spot_imgspot_img

NPO introduceert beta-versie van vernieuwde NPO Start

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft aangekondigd dat haar online platform, NPO Start, een ingrijpende transformatie zal ondergaan. Deze veranderingen zullen in verschillende fases worden doorgevoerd, te beginnen met de website en vervolgens de apps voor mobiele apparaten en smart-tv’s. Wat kunnen gebruikers verwachten van deze vernieuwde NPO Start?

Een frisse aanpak

Mezen Dannawi, Manager van NPO Start en NPO Plus, benadrukte dat het team intensief heeft gewerkt aan de nieuwe versie. “We willen een NPO Start dat voldoet aan de huidige en toekomstige behoeften. We hebben de nodige veranderingen moeten doorvoeren en hoewel het vernieuwde platform stabieler en beter is dan zijn voorganger, zijn we nog niet klaar. We zullen ons blijven inzetten voor verdere verbeteringen,” aldus Dannawi.

Wat is er nieuw?

De vernieuwde NPO Start belooft stabieler, gebruiksvriendelijker en persoonlijker te zijn. Het ontwerp is volledig opgefrist en heeft nu een diepblauwe kleur met oranje tinten, wat het een chique en herkenbare uitstraling geeft. De onderdelen ‘Gids’ en ‘Live’ zijn nu samengevoegd onder ‘Live,’ waar gebruikers live-uitzendingen kunnen bekijken en door het aanbod van de afgelopen en komende dagen kunnen bladeren.

Wat verdwijnt er?

Opvallend is dat in de nieuwe versie de radiofunctie is verwijderd. Gebruikers die naar NPO-radiozenders willen luisteren, zullen de app NPO Luister moeten gebruiken. Bepaalde functies, zoals het toevoegen van favorieten en het kindprofiel, zijn tijdelijk niet beschikbaar maar zullen later worden teruggebracht.

Bovendien zal de nieuwe versie van NPO Start niet langer compatibel zijn met bepaalde televisiemerken zoals Philips, Panasonic, Loewe, Hisense en Sony. De ondersteuning van HbbTV zal ook vanaf december 2023 worden stopgezet. Desondanks blijft de app beschikbaar voor televisies van Samsung, LG en apparaten die op Android (TV) draaien, evenals voor Apple TV.

Beschikbaarheid voor het publiek

De beta-versie van de vernieuwde NPO Start website is nu beschikbaar voor het publiek. Gebruikers kunnen alvast een voorproefje krijgen van de aankomende veranderingen en de verbeteringen die de NPO in petto heeft. Blijf op de hoogte voor meer updates en informatie over de verdere uitrol van deze vernieuwde online kijkervaring.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
4.5 °
0.6 °
91 %
2.5kmh
14 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °
spot_imgspot_img