spot_imgspot_img

Meta AI chatbot in zoekbalk WhatsApp Messenger

Meta heeft plannen aangekondigd om de Meta AI-assistent te integreren in de zoekbalk van WhatsApp, zo blijkt uit de code van een recente WhatsApp-update. Dit betekent dat gebruikers binnenkort vragen kunnen stellen via de zoekbalk en antwoorden kunnen ontvangen van de AI-tool.

WhatsApp-update

Volgens WABetaInfo zijn er significante wijzigingen ontdekt in WhatsApp-versie 2.24.714 voor Android. Screenshots tonen aan dat gebruikers die zoekopdrachten invoeren, suggesties zullen ontvangen van de Meta AI-tool. Echter, de uitrol van deze functie en beschikbaarheid voor testgebruikers blijft nog onduidelijk.

Wat is de Meta AI-assistent?

De Meta AI-assistent is een veelzijdige AI-tool die wordt geïntegreerd in alle services van het bedrijf. Gebaseerd op Llama 2, maakt het gebruik van Microsofts Bing om real-time verbinding te maken met het internet en antwoorden op te zoeken. Bing, op zijn beurt, maakt gebruik van ChatGPT van OpenAI als basis.

Meta AI

Gebruikers kunnen gesprekken met de Meta AI-assistent starten in diverse berichtendiensten van het bedrijf, zoals WhatsApp, Messenger en Instagram, simpelweg door ‘@Meta AI’ te typen.

Andere ontwikkelingen bij Meta

Naast de integratie van de Meta AI-assistent in WhatsApp, heeft Meta ook aangekondigd dat het experimenteert met AI-fotobewerkingsfuncties voor WhatsApp. Deze functies zullen gebruikers in staat stellen om via een prompt achtergronden aan afbeeldingen toe te voegen of afbeeldingen uit te breiden. Bovendien werkt het bedrijf aan een AI-model om gebruikers langer vast te houden op de Instagram- en Facebook-feeds.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
4.5 °
0.6 °
91 %
2.5kmh
14 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °
spot_imgspot_img