spot_imgspot_img

Eredivisiewedstrijden blijven tot 2030 te zien bij ESPN

De Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs hebben onlangs een historisch besluit genomen met betrekking tot de toekomst van het Nederlandse voetbal. Dit akkoord heeft betrekking op de langverwachte mediadeal en heeft ingrijpende gevolgen voor zowel de clubs als de fans.

Eredivisie

Het belangrijkste resultaat van deze vergadering is dat de wedstrijden van de Eredivisie nog steeds live te zien zullen zijn op ESPN, zelfs na 2025. Dit is geweldig nieuws voor voetbalfans in Nederland en over de hele wereld. Maar wat betekent dit akkoord precies voor de betrokken partijen?

Het afgelopen jaar heeft de Eredivisie CV samen met een selecte klankbordgroep, bestaande uit Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en Vitesse, hard gewerkt om tot een resultaat te komen dat de waarde van het Nederlandse betaald voetbal weerspiegelt. Dit akkoord biedt niet alleen continuïteit voor de komende jaren, maar opent ook de deur naar verdere commerciële en internationale ontwikkeling voor de Eredivisie en haar clubs.

Eredvisieclubs

Het onderhandelingsresultaat werd unaniem goedgekeurd tijdens de vennotenvergadering van de eredivisie, waar alle eredivisieclubs achter het akkoord staan. Dit betekent dat we kunnen blijven genieten van topvoetbal op ESPN en dat de betrokken partijen nu de overeenkomst verder gaan uitwerken.

Nederlandse clubvoetbal

De nieuwe mediadeal heeft niet alleen voordelen voor de clubs, maar ook voor de Nederlandse voetballiefhebbers. Alle clubs kunnen rekenen op substantieel meer inkomsten, en vanaf 2024 zullen alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie live worden uitgezonden op ESPN. Daarnaast zullen de sponsorrechten en internationale mediarechten van de eredivisie worden beheerd door de Eredivisie CV, de overkoepelende organisatie van de achttien eredivisieclubs.

ESPN

ESPN reageerde verheugd op het nieuws en benadrukte hun rol als de verbindende factor voor voetballiefhebbers in Nederland. Ze willen het Nederlandse clubvoetbal naar een breder publiek brengen en ervoor zorgen dat het voor alle supporters toegankelijk is. Dit akkoord legt niet alleen een solide financiële basis voor het Nederlandse voetbal, maar zorgt er ook voor dat de competities kunnen blijven groeien en zich ontwikkelen.

Dit akkoord is een mijlpaal voor de Eredivisie en belooft een mooie toekomst voor het Nederlandse clubvoetbal. Voetbalfans kunnen zich verheugen op nog meer opwindende actie op ESPN, terwijl de clubs kunnen bouwen aan een sterker en competitiever voetballandschap.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
4.5 °
0.6 °
91 %
2.5kmh
14 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °
spot_imgspot_img