spot_imgspot_img

Walt Disney Company koopt overige aandelen Hulu

De Walt Disney Company heeft vandaag aangekondigd dat het een belang van 33% in Hulu overneemt dat momenteel in handen is van NBCUniversal (NBCU). Met deze overname zet Disney een belangrijke stap om haar positie in de streamingmarkt te versterken.

Deze strategische zet heeft enorme gevolgen voor de toekomst van streamingdiensten en de concurrentiestrijd in de entertainmentindustrie.

Een miljardendeal

Disney zal naar verwachting tegen 1 december NBCU ongeveer $8,61 miljard betalen voor het belang in Hulu. Dit bedrag vertegenwoordigt NBCU’s aandeel in de gegarandeerde minimale waarde van $27,5 miljard voor Hulu, zoals afgesproken in hun overeenkomst van 2019. De aankoop markeert een cruciale stap in Disney’s ambitie om zijn aanwezigheid in de streamingwereld aanzienlijk te vergroten.

De toekomst van Hulu

Met de voltooiing van deze overname in 2024 zal Disney de volledige controle over Hulu hebben, wat de deur opent naar ongekende mogelijkheden. De streamingdienst zal naar verwachting nog sterker concurreren met giganten als Netflix en Amazon Prime, en de consumenten kunnen zich verheugen op een nog breder scala aan hoogwaardige content.

Impact op de streamingoorlog

Deze overname zal de reeds felle concurrentie in de streamingoorlog nog intenser maken. De Walt Disney Company is vastbesloten om zijn positie als een dominante speler in de entertainmentindustrie te versterken, en de volledige controle over Hulu is een grote stap in die richting.

De aankoop van het belang van NBC Universal in Hulu markeert een mijlpaal voor Disney en de streamingindustrie als geheel. Het bedrijf blijft groeien en innoveren, en de consumenten zijn de uiteindelijke winnaars, met een overvloed aan keuzes en hoogwaardige content binnen handbereik.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
4.5 °
0.6 °
91 %
2.5kmh
14 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °
spot_imgspot_img