spot_imgspot_img

Amazon gaat advertenties tonen in Prime Video

Nederland staat momenteel niet op de lijst van landen waar Prime Video reclames zal weergeven.

Amazon Prime Video

Opnieuw heeft een streamingdienst aangekondigd dat ze van plan zijn om advertenties te tonen. Dit keer volgt Amazon Prime Video het voorbeeld van Netflix en Disney+. Echter, net als bij die andere aanbieders zal Nederland voorlopig niet worden geïncludeerd. Op dit moment zijn reclames alleen te zien bij Videoland.

Volgens Amazon is er geen ontkomen aan deze beslissing. “Hierdoor kunnen we blijven investeren in boeiende content en deze investeringen over een lange periode blijven verhogen,” staat op de website van de aanbieder, bekend van onder andere “The Lord of the Rings: The Rings of Power” en “Reacher”. “We streven ernaar aanzienlijk minder advertenties te tonen dan lineaire tv en andere streamingdiensten.”

Streaming

Duurder Netflix en Disney+ bieden nog steeds abonnementen aan zonder reclame, maar deze zijn wel iets duurder. Amazon zal vanaf februari ook dit concept introduceren in onder andere de Verenigde Staten. Op dit moment tonen de grote wereldwijde streamingdiensten in Nederland nog geen reclames, hoewel de meeste abonnementsprijzen dit jaar wel zijn verhoogd. Zo kost Amazon Prime Video sinds kort €5, in plaats van de eerdere €3.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
4.5 °
0.6 °
91 %
2.5kmh
14 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
5 °
spot_imgspot_img