spot_imgspot_img

Amazon investeert 150 miljard dollar in datacenters

Amazon heeft plannen aangekondigd om de komende 15 jaar maar liefst 150 miljard dollar te investeren in datacenters. Deze investeringen zijn gericht op het uitbreiden van bestaande faciliteiten en het bouwen van nieuwe datacenters. Het doel is om te kunnen voldoen aan de mogelijk toenemende vraag naar AI-diensten en andere digitale dienstverlening.

Uitbreiding en nieuwbouw van datacenters

Volgens Bloomberg zijn deze investeringen al twee jaar geleden gestart. Amazon richt zich niet alleen op uitbreiding in de Verenigde Staten, maar investeert ook in faciliteiten wereldwijd, waaronder locaties in Maleisiƫ en Saudi-Arabiƫ. Deze uitbreidingen vereisen echter ook aandacht voor lokale infrastructuur, met name de beschikbaarheid van elektriciteit.

Toenemende uitdagingen inzake energievoorziening

Techbedrijven zoals Amazon worden geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen bij het veiligstellen van voldoende elektriciteit voor hun datacenters. De toenemende vraag naar elektriciteit, gecombineerd met beperkte beschikbare middelen op sommige locaties, dwingt bedrijven om innovatieve oplossingen te vinden.

Strategische acquisities voor energievoorziening

Een recent voorbeeld van deze strategie is de overname door Amazon van een datacenter in Pennsylvania, dat grenst aan een nucleaire-energie-installatie. Dit illustreert de bereidheid van Amazon om directe toegang tot energiebronnen veilig te stellen. Ook heeft Amazon in 2021 een substantieel deel van de stroomproductie van het Nederlandse windpark Hollandse Kust verworven, als onderdeel van hun inspanningen om duurzame energiebronnen te benutten.

Duurzame energie als prioriteit

Amazon erkent het belang van duurzaamheid en heeft zich gecommitteerd aan het vergroenen van zijn energievoorziening. De investeringen in windenergieparken en andere hernieuwbare energieprojecten passen in dit streven naar een groenere toekomst. Door het gebruik van duurzame energiebronnen kunnen datacenters niet alleen voldoen aan de groeiende vraag naar digitale diensten, maar ook bijdragen aan een verminderde ecologische impact.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
12 ° C
12.8 °
11.1 °
76 %
3.7kmh
97 %
wo
12 °
do
16 °
vr
17 °
za
18 °
zo
18 °
spot_imgspot_img